Objavil: Kravatar, dne: 09.03.2016

Na kaj paziti pri izbiri kravate

Kravata
Kravate kot modni dodatek moški (občasno tudi ženske) nosimo že dolgo in veljajo za kos oblačila, ki sodi k poslovni obleki ter brez katerega težko speljemo formalne dogodke kot so poroke in podobne svečanosti. Sploh pri slednjih se velikokrat pojavi dilema, saj nevešči nošenja kravat ne vedo katera kravata bo najbolj primerna.

Ozke ali široke kravate?

V zadnjih letih so začele vedno večjo veljavo dobivati ozke kravate, ki so na najširšem delu široke največ 6 centimetrov. To je za dobra dva centimetra ožje od klasičnih kravat ki v širino merijo dobrih 8 cm. S klasičnimi kravatami ne morete zgrešiti, medtem ko je pri ozkih kravatah pomembno, da tisti, ki jo nosi, ni preveč čokate postave, ravno tako pa se bolj poda k ožjim suknjičem z manjšim ovratnikom.

Katera barva kravate

Pri barvah je še več izbire, saj ne gre samo za barvo, ampak tudi za nešteto vzorcev med katerimi lahko izbirate. Nikakor ne morete zgrešiti s kombinacijo bele srajce in skoraj katerekoli kravate. Če pa zaidete v barvne srajce z vzorci, potem pa predlagam, da poprosite koga, ki ima smisel za kombiniranje barv, da vam pri izbiri kravate pomaga. V kolikor tega smisla že nimate sami, se razume.

Kje kupiti kravato

Kravate lahko kupite v katerikoli večji modni trgovini, ampak tako kot sicer, tudi pri tem izdelku velja, da so nakupi v spletnih trgovinah ugodnejši in da je izbira večja. Pri nakupih preko spleta (torej na daljavo) ste kot potrošniki zaščiteni, saj lahko brez razloga blago vrnete v 15 dneh od nakupa. To vam omogoča Zakon o varstvu potrošnikov. Pri nakupih preko spleta morate sicer vračunati še plačilo poštnine, ki pa je ponavadi trgovci ne zaračunajo, če gre za nakup večje vrednosti, tako da je pred nakupom to smotrno preveriti. Pri nakupu kravate razmislite še o nakupu kravatne igle, nič pa ne bo narobe, če boste kupili več kot eno kravato, saj nikoli ne veste, kdaj jo boste spet potrebovali.

Spletna stran kravate pri kravatar.si.